Η Πρώτη Πενταετής Συντήρηση της Αμφιτρίτης

03 Apr

Γράφει ο Μάρκος Ζώρζος – Φοίνιξ…

 

Η Αμφιτρίτη μας μεγάλωσε! Φέτος έκλεισε τον 5ο χρόνο ζωής της από την χρονιά ναυπήγησής της και ήρθε η ώρα να περάσει την πρώτη της “βαριά” συντήρηση προκειμένου να συνεχίσει να μας ταξιδεύει με ασφάλεια σε νέες περιπέτειες στα όμορφα νερά της χώρας μας. Τον Δεκέμβριο που μας πέρασε η λέμβος μας επέστρεψε στον τόπο που ξεκίνησαν όλα … στην κάτω Γατζέα του Νομού Μαγνησίας.

 

Εκεί ο ναυπηγός μηχανικός της, Νικόλαος Ρέππος, ανέλαβε τις εργασίες που έπρεπε να πραγματοποιηθούν και το αποτέλεσμα όπως θα διαπιστώσετε κι εσείς είναι εκπληκτικό. Σε αυτό το σημείο πρέπει να τονίσουμε ότι κάθε χρόνο μέχρι και φέτος η συντήρηση γινόταν αποκλειστικά από τους βαθμοφόρους και τα παιδιά του συστήματος μας, ωστόσο για να παραμείνει η Αμφιτρίτη στην άψογη κατάσταση στην οποία βρίσκεται, κάθε 5 χρόνια χρειάζεται λίγο… παραπάνω φροντίδα!

 

Στο ναυπηγείο αφού έφυγε κάθε ίχνος μπογιάς από την λέμβο (προκειμένου να φανερωθούν τυχόν προβλήματα), ανανεώθηκαν οι εποξικές κόλες με τις οποίες έχει κατασκευαστεί, επισκευάστηκε πλήρως η πικεριά στην οποία είχε ασκηθεί πολλή πίεση κατά την διάρκεια παλαιότερων ιστιοπλοϊκών αγώνων και μπήκαν μερικά στηρίγματα σε ορισμένα ξύλα που στηρίζονται τα καφασωτά για να αυξηθεί η αντοχή τους. Τέλος, επισκευάστηκαν τα κουπιά τα οποία λόγω χρήσης είχαν κι αυτά ταλαιπωρηθεί και παράλληλα ακολούθησε το βάψιμο της λέμβου στις όμορφες αποχρώσεις που την έχουμε συνηθίσει.

 

Με λίγα λόγια η Αμφιτρίτη μας “ξανάνιωσε” κι έγινε σαν καινούρια! Τώρα ακολουθούν νέα ταξίδια που θα χαρίσουν καινούργιες εμπειρίες και όμορφες στιγμές στα παιδιά όλων των τμημάτων του Συστήματος μας. Ξεκινάμε με την επερχόμενη τριήμερη εκδρομή της Ομάδας, όπου τα στελέχη των ενωμοτιών θα έχουν την τύχη να ταξιδέψουν από το Δέλτα Φαλήρου μέχρι και την Σαλαμίνα με την Αμφιτρίτη, αλλά και τα υπόλοιπα παιδιά να ταξιδέψουν στην γύρω περιοχή για να κερδίσουν νέες γνώσεις και να βιώσουν το ναυτοπροσκοπικό παιχνίδι!

Σχετικά άρθρα:

Tags: , , , , ,